Dujovežis „Arctic Aurora“ atvyko iš Karibų jūros valstybės Point Fortino uosto, kur veikia bendrovės „Atlantic LNG“ skystinimo gamykla, ir prisišvartavo prie laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Klaipėdos terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ komentavo BNS, kad „Arctic Aurora“ gabena apie 138 tūkst. kub. metrų SGD.

Dujų krovinys iš Trinidado ir Tobago į Lietuvą buvo atplaukęs ir prieš ketverius metus – 2017 metų balandį.

Į Klaipėdos terminalą nuo pernai spalio, kai prasidėjo nauji dujų metai, jau atvyko ir 10 didelių dujovežių iš JAV bei vienas iš Egipto.

SGD terminalą per tą laiką pasiekė ir 33 nedideli dujovežiai iš Rusijos Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla. Šie laivai plukdo 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD krovinius.

Anksčiau didžiąją dujų dalį į terminalą plukdydavo laivai iš Norvegijos, tačiau pernai rudenį kilo gaisras „Equinor“ skystinimo gamykloje. „Klaipėdos naftos“ teigimu, gamykla turėtų atnaujinti veiklą kitą pavasarį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)