„Klaipėdos energijos“ Šilumos tiekimo departamento direktoriaus pavaduotojas Arūnas Smaguris tvirtino, jog atvejų, kad gyventojai neturėtų šilto vandens visas penkias dienas, pasitaiko retai. Pernai kai kuriems klaipėdiečiams jis buvo įjungtas po trijų dienų. „Jei bus rasta gedimų, miestiečiai be šilto vandens gali likti ir ilgiau.

Tada gyventojus informuojame, kiek laiko jo nebus. Tokiais atvejais stengiamės, kad kuo mažiau žmonių liktų be karšto vandens“, – aiškino A.Smaguris.

Hidrauliniai bandymai atliekami kiekvienais metais. Tikrinant šilumos tinklus, paprastai vieną dieną sugaištama, kol užaklinami įvadai į namus. Šią procedūrą reikia atlikti, kad padidinus spaudimą trasose nesprogtų radiatoriai butuose. Po to dvi dienas vyksta trasų bandymai. Tai padeda išsiaiškinti, kurios inžinerinių komunikacijų vietos yra susidėvėjusios.

„Hidrauliniai bandymai – tai vienas iš pasiruošimo žiemos sezonui darbų. Leidžiant vandenį padidintu slėgiu, išaiškinamos silpnosios tinklų vietos. Po to vyksta remontas. Kuo anksčiau patikrinsime tinklus, tuo anksčiau pradėsime rengtis ateinančiam žiemos sezonui“, – pabrėžė A.Smaguris.

Specialisto teigimu, hidraulinių bandymų vėliau atlikti negalima, nes prasideda vasaros sezonas, suvažiuoja turistai.

„Klaipėdos centre yra daug viešbučių, kuriems kiltų problemų, jei nebūtų karšto vandens. Ne visi turi galimybę jį pasišildyti. Baseinuose šiaurinėje miesto dalyje vyksta varžybos. Ten taip pat kiltų keblumų. Stengiamės suderinti datą, bet visiems įtikti neįmanoma“, – teigė A.Smaguris.