Gamtos išteklių ministerija tikino, kad Kinijoje registruotos užsienio įmonės, kurių turtas viršys 300 mln. juanių (apie 39 mln. eurų), galės gauti naftos ir dujų gavybos teisę.

Ši reforma įsigalios nuo gegužės 1 d., ji bus taikoma ir vietos bendrovėms.

„Atsivėrimas tiek vietos, tiek ir užsienio verslui yra didelė reformų priemonė“, – spaudos konferencijoje sakė gamtos išteklių viceministras Ling Yuemingas.

Anksčiau užsienio bendrovės prie Kinijos gamtos išteklių galėjo prieiti tik veikdamos kartu su Kinijos bendrovėmis, dauguma kurių yra valstybinės.

Šiuo žingsniu Kinija siekia atverti užsienio verslui didesnę dalį savo ekonomikos, kurioje dominuoja valstybinės Kinijos įmonės.

Šalies naftos ir dujų rinkoje dominuoja tokios valstybinės įmonės kaip „China National Petroleum Company“ (CNPC) ir „China Petrochemical Corp“ („Sinopec“).

Ministerijos atstovai taip pat pabrėžė, kad leidimai naftai ir dujoms išgauti galios penkerius metus. Vėliau juos bus galima pratęsti tokiam pat laikotarpiui.

Tiesa, bendrovėms teikiant prašymus dėl žvalgybos teisių pratęsimo, joms skiriamas telkinių žvalgybos plotas bus sumažinamas 25 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)