Pasak „European Energy“ vadovo ir vieno iš įkūrėjų Knudo Eriko Anderseno, jūros vėjo energetikos potencialas Baltijos šalyse yra didžiulis: visose valstybėse būtų galima įrengti daugiau nei 15 gigavatų (GW) galios jėgainių.

„Šiuo metu visų šalių valdžios institucijos, rengdamos būsimus konkursus, atveria teritorijas plėtrai. Tai reiškia, kad artimiausiais metais Baltijos šalyse vyks sparčios energijos tiekimo permainos. Mes, kaip „European Energy“, norime prisidėti prie šios transformacijos ir manome, kad geriausiai tai galime padaryti bendradarbiaudami su „Vargronn“.

Ši kompanija, įgyvendindama vėjo jėgainių projektus Šiaurės jūroje, sukaupė didelę patirtį ir yra finansiškai stipri“, – teigė K. E. Andersenas.

Kompanija „Vargronn“ plėtoja, stato, eksploatuoja ir valdo vėjo jėgainių jūroje parkus. Šiuo metu jai priklauso 20 proc. didžiausio pasaulyje, Jungtinėje Karalystėje statomo, „Dogger Bank“ jūros vėjo jėgainių parko. „Vargronn“ siekia išvystyti daugiau nei 5 GW jūros vėjo jėgainių galingumus Šiaurės Europoje iki 2030 m.

„Baltijos jūra turi didžiulį potencialą. Pasitelkus jūros vėjo energiją, būtų galima ženkliai prisidėti prie Europos energetikos transformacijos, padidinti energetinį saugumą ir prisidėti prie bendrų klimato tikslų įgyvendinimo. Mūsų pagrindiniai projektai iki šiol buvo orientuoti į Šiaurės jūrą, todėl džiaugiamės galėdami pradėti bendradarbiauti su „European Energy“ dėl jūros vėjo energetikos plėtros Baltijos šalyse. „European Energy“ patirtis plėtojant sausumos atsinaujinančiąją energetiką šiame regione ir stipri vietinė specialistų komanda užtikrina, kad ji bus ideali partnerė“, – sakė „Vargronn“ generalinis direktorius Olavas Hetlandas.

Abi bendrovės glaudžiai bendradarbiaus su vietos suinteresuotosiomis šalimis, kad sukurtų tvarius jūros vėjo jėgainių projektus, kurie atitiktų šalių siekius užtikrinti energetinį saugumą ir mažinti anglies dioksido išmetimą į aplinką, kurtų darbo vietas, saugotų gamtą bei kitų jūros naudotojų interesus.
Konkrečių projektų ar planų dalyvauti skelbiamuose konkursuose bendrovės šiuo metu neįvardina, tačiau teigia, kad plėtodamos juos kartu dirbs visą jūros vėjo jėgainių gyvavimo ciklą: nuo projektavimo ir finansavimo, iki statybos ir eksploatavimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją