Iš įstatymo „darbietis“ siūlo braukti draudimus šilumos punktų eksploatavimu (t.y. ir daugiabučių adminsitravimu) užsiimti prekes, paslaugas ar apskaitos prietaisus šilumininkams tiekiančioms įmonėms. Vieninteliai apribojimai, kuriuos K. Daukšys norėtų įstatyme palikti – draudimas šilumos punktus prižiūrėti darbo santykiais su šilumininkais susijusiems asmenims arba jų kuro tiekėjams.

Apribojimus gerokai sušvelninti „darbietis“ siūlo jau nuo liepos 1 d.

Draudimai, kuriuos naikinti siūlo K. Daukšys, įstatyme atsirado prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva. Bene labiausiai jie liečia didžiausią šalies daugiabučių administravimo įmonę „City Service“, priklausančią koncernui „Icor“ (buv. „Rubicon Group“). Mat šio koncerno įmonės šilumininkams „Litesko“ ir „Vilniaus energija“ tiekia tiek kurą, tiek prekes ir paslaugas, tiek apskaitos prietaisus.

Įstatymo pataisų iniciatorius K. Daukšys DELFI teigė, esą tai ne „City Service“ problema, o daugybę daugiaubučių gyventojų užgriuvusi našta.

„Kreipėsi Alytaus bendrijų pirmininkai, vilniečiai, profsąjungos. Tai iš tikrųjų yra problema. (...) Manau, papuolė visi didieji miestai į tokią nepatogią padėtį. Ne kompanijos, o žmonės, namai, kuriems dabar reikia tvarkytis. Čia ne „City Service“ klausimas“, - aiškino K. Daukšys.

Politiko nuomone, įstatyme visiškai pakaktų ir draudimo prie šilumos punktų lįsti kuro tiekėjams.

Pašnekovo žodžiais, jo siūlymas naikinti apribojimus Vilnių liestų mažiausiai – esą pirmiausiai siekiama sušvelninti kontrolę dėl mažesnių miestų, kuriuose tiesiog gali pritrūkti įmonių, galinčių kokybiškai atlikti daugiabučių administravimo funkcijas.

„Mano galva, reikia padaryti galimybę žmonėms, bendrijų vadovams, kad tas šilumos punktas bus teisingai prižiūrėtas. Nei vienas iš mūsų nenorėtų, kad žiemą kas nors ten atsitiktų ir tektų parą ar dvi šalti. Tą galimybę jiems reikia suteikti. Kad profesionalūs prižiūrėtojai galėtų dirbti. Čia mažiausiai Vilnių liečia, nes Vilniuje tų kompanijų yra daugiau, kurios galėtų prižiūrėti (šilumos punktos – DELFI), ir nesusijusių su šilumos tiekėju. Bet kokiame Alytuje, Panevėžyje ar dar kur nors tų kompanijų nėra daug“, - reziumavo K. Daukšys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)