Sulaukė įspėjimo

Senamiestyje gyvenanti Valentina Bikauskienė į redakciją kreipėsi gavusi pranešimą iš „Lesto“, kad gruodžio 28 d. bus atjungta elektra.

M.Daukšos ir Vilniaus g. kampinis namas šildomas gamtinėmis dujomis, tačiau šilumos cirkuliacijai reikalinga elektra. Ją atjungus, visame devynių butų name atšaltų radiatoriai.

Tai išgąsdino moterį – jau kitą savaitę prognozuojamas 11 laipsnių šaltis. Kaunietė neabejojo, kad mėnesio pabaigoje gali būti dar šalčiau.

„Name yra žmonių, patyrusių insultą, gulinčių ligonių, mažamečių vaikų. O “Lesto„ žiemą atlieka planinį remontą? Paskambinus klientų aptarnavimo telefonu man atsakė, kad jokio poreikio ką nors keisti dėl šių remonto darbų jie nemato, nes mus informavo iš anksto“, – guodėsi Senamiesčio gyventoja.

Ji stebėjosi, kad elektros tiekėjai planinių darbų nesugebėjo atlikti prieš šildymo sezoną

Kaimynai nežinojo

Kieme sutikta tame pačiame name gyvenanti Budrių šeimyna nieko nežinojo apie „Lesto“ planus.

„Tokio atvejo, kad žiemą atjungtų elektrą, dar nebuvo. Malkas, ko gero, viduryje kambario kūrensime. Praktiškai kiekviename bute yra mažamečių vaikų, keliuose gyvena vienuolės, garbaus amžiaus sergantys žmonės. Mūsų vaikas vyriausias – jam trylika metų. O kiek vaikų, kuriems vieni dveji? Kaip jiems reikės ištverti šaltį?“ – stebėjosi Daiva Budrienė.

Šia istorija pradėjus domėtis žurnalistams, V.Bikauskienė sulaukė naujo pranešimo iš „Lesto“ – elektros tiekimas gruodžio 28 d. nebus nutrauktas, o namą remontuojant ji bus tiekiama iš kitos transformatorinės.

Tiesiog apsidraudė?

„Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene Ernestas Naprys teigė žinantis apie situaciją Senamiestyje.

Jo teigimu, elektros esą nežadėta atjungti, o klientams išsiųstas įspėjimas, nes, vykstant remonto darbams, „elektros tiekimo patikimumas gali būti sumažėjęs“.

„Elektros vartotojų ir bendrovės pasirašytuose susitarimuose yra numatyta bendra tvarka, kad per metus tokį planinį remontą “Lesto„ gali atlikti ne ilgiau kaip 96 valandas, pranešant prieš tai prieš 10 dienų. Oro temperatūrai nukritus žemiau negu –5 laipsnių šalčio, planiniai elektros tinklo remonto darbai laikinai sustabdomi, jei juos atliekant elektros energijos tiekimą būtina nutraukti ilgiau kaip 5 valandoms. Oro temperatūrai nukritus žemiau nei –10 laipsnių šalčio, sustabdomi visi numatyti remonto darbai ir planuoti elektros energijos tiekimo atjungimai nevykdomi“, – aiškino E.Naprys.