Spaudos konferencijoje meras pripažino, kad šis klausimas gali sukelti "politinį nestabilumą miesto taryboje".

"Bet susitaikyti su tokiomis aplinkybėmis tikrai negalime, juo labiau kad ir mes, vieni iš valdančiosios koalicijos partnerių, esame aiškiai savo rinkimų programoje deklaravę, kad turi būti panaikintas energetinis monopolis, ir nematydami perspektyvos, jeigu liks galioti tokie sprendimai, tikrai nesame įsikabinę į tokios valdančiosios koalicijos rėmus", - žurnalistams sakė A.Kupčinskas.

Elektrinę ketina pirkti naujas investuotojas - JAV registruota Rimando Stonio įmonė.

Meras antradienį griežtai sukritikavo "Kauno energijos" valdybos ir stebėtojų tarybos veiksmus, kuriais, anot mero, buvo neatsižvelgta į savivaldybės nuomonę duodant sutikimą elektrinės pardavimo sandoriui.

„Clement Power Venture” akcininkas R. Stonys pabrėžia ne kartą sakęs, jog meras skirsto investuotojus į jam tinkamus ir netinkamus. „Na, o mero pasakymą, kad mums reikės daug leidimų ir kitų dokumentų iš savivaldybės galiu vertinti tik kaip užuominą, kad procesas bus vilkinamas visomis priemonėmis. Taip daroma ir dabar, tai vyksta jau penktas mėnuo”,- sakė R. Stonys.

"Clement Power Venture” yra ne kartą viešai pristatęs, kad ketina investuoti apie 300 milijonų litų, atsisakyti monopolinės padėties, (dabar iš KTE perkama ne mažiau kaip 80 proc. miestui reikalingos šilumos - ELTA), pradėti naudoti biokurą atsisakant dujų. Investuotojo skaičiavimais, po KTE rekonstrukcijos iš biokuro KTE būtų gaminama apie 70 proc. šilumos, ir ji miestui atpigtų mažiausiai 25 proc.", - tvirtina R. Stonys.

Peripetijos dėl KTE pardavimo nerimsta nuo pavasario - šių metų balandį KTE šiuo metu valdantis koncernas "Gazprom" nutarė parduoti turimas KTE akcijas. Pagal KTE pirkimo sutartį, norėdama parduoti kontrolinį akcijų paketą, "Gazprom" turi gauti AB "Kauno energijos" pritarimą.

Tokį pritarimą po ilgų derybų "Kauno energijos" valdyba pateikė praėjusį pirmadienį. Dar anksčiau tokį pat sprendimą yra priėmusi ir "Kauno energijos" stebėtojų taryba.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)