Pirmadienį premjeras Algirdas Butkevičius lankėsi Kaune ir atidengė specialią tai žyminčią atminimo lentą.

Iškilmėse dalyvavo A. Brazausko šeima – dukros, anūkė, žmona Kristina Brazauskienė. Tai pat buvo ir politiko bendražygių – daugiausiai senesnės kartos socialdemokratų.

Hidroelektrinė nepriklauso Kauno savivaldybei, todėl jos nuomonės šiuo klausimu nebuvo klausta. Nors klausta nebuvo, Kauno savivaldybės Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo komisija nepritarė, kad elektrinė būtų pervadinta. Tai, beje, nieko nelėmė.

2010 metais po kovos su vėžiu miręs A.Brazauskas 1958–1962 metais dalyvavo Kauno hidroelektrinės statyboje. Tai buvo vienas iš pirmųjų A. Brazausko darbų baigus tuometinį Kauno politechnikos institutą.

„Jis iškart pasižymėjo kaip labai principingas statybos priežiūros specialistas. Būdamas inžinieriumi jis iškart paprašė labai aukštos statybų kokybės. Jo principingumas, griežtumas, reiklumas ir kitos savybės neleido jam ilgai čia užsibūti“, - kalbėjo A. Butkevičius.

Kauno hidroelektrinę valdo elektros gamybos įmonių grupė „Lietuvos energijos gamyba“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (518)