„GECO investicijos“ katilinė gamins iki 140 tūkst. MWh šilumos per metus. Jos projektinė galia yra iki 20 MW. Katilinės pagaminamas šilumos kiekis sudarys apytikriai 10 proc. viso miesto šilumos poreikio. Pagal LR Šilumos ūkio įstatymo nuostatas,„Kauno energija“ privalės supirkti naujojoje katilinėje pagaminamą šilumą, jei ši bus parduodama pigiau, nei AB „Kauno energija“ šilumos gamybos šaltiniuose pagaminama šiluma.

„Kryptingai siekiame kurti konkurenciją miesto šilumos sektoriuje. Tai yra labai svarbu kiekvienam Kauno gyventojui, savo būstą šildančiam iš miesto šilumos tinklų gaunama energija. „GECO Investicijos“ yra pirmasis nepriklausomas šilumos gamintojas Kaune, naudosiantis atsinaujinančius energijos išteklius. Tai yra pirmasis žingsnis skatinant konkurenciją, kuri leis užtikrinti pigesnę šilumą ir mažesnes sąskaitas už šildymą“, - kalbėdamas apie naująjį šilumos gamintoją mieste, sakė Kauno m. meras A. Kupčinskas.

„Kauno energija“ generalinis direktorius R. Bakas pasidžiaugė: „Pasirašėme sutartį su nepriklausomu šilumos gamintoju, kuris pirmasis žengė žingsnį į vis atviresne tampančią Kauno šilumos gamybos rinką. Jau kitą vasarą tikimės, jog didžioji dalis šilumos poreikio bus tenkinama iš atsinaujinančių išteklių gaunama energija. „Kauno energija“ stengsis, kad konkurencija šilumos gamybos sektoriuje bei biokuro panaudojimas maksimaliai sumažintų vartotojams parduodamos šilumos kainą“.

Raimondas Štreimikis, „GECO investicijos“ direktorius paminėjo, kad „atsirandanti konkurencija šilumos ūkyje skatina naujų investicijų atėjimą, technologijų, gamybos efektyvinimą ir pigesnio biokuro ar kitų kuro rūšių naudojimą. Prasidėję pokyčiai Lietuvos šilumos sektoriuje neturi sustoti, kad jų naudą labai aiškiai pajustų kiekvienas, kurio radiatoriai namie šyla nuo centrinių miesto šilumos tinklų“.

Naujosios katilinės paleidimo – derinimo darbai prasidės spalio 15 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)