Biudžetinių įstaigų, įmonių ir organizacijų, gyvenamųjų namų ir kitų šilumos vartotojų, turinčių parengties šildymo sezonui aktus, patalpos sušils per 3 dienas.

Už šildymo sezono pradžią mieste pasisakė apie 80 proc. švietimo įstaigų.

Savivaldybė primena: daugiabučių namų gyventojai turi teisę pradėti šildymo sezoną savo nuožiūra. Jei norite šildytis vėliau, šiam sprendimui turi pritarti daugiau kaip pusė gyventojų.

Be to, daugelio miesto daugiabučių šilumos punktai yra modernizuoti. T. y. oro temperatūrai pasiekus apie 10 laipsnių šilumos, jie išsijungia automatiškai.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas BNS teigė, kad nors daugiabučiuose šildymas dar nebus įjungtas, gydymo ir švietimo įstaigos informuotos, kad savo nuožiūra jau gali pradėti sezoną.

Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Alytaus savivaldybių atstovai BNS pirmadienį nurodė, kad šildymo sezono pradėti dar neplanuoja.

Pernai sostinės vaikų darželiuose ir gydymo įstaigose šildymas įjungtas rugsėjo pabaigoje, o dauguma miestų šildymo sezono pradžią paskelbė spalio pradžioje.

Šildymas įjungiamas, kai vidutinė paros temperatūra tris paras iš eilės būna žemesnė nei 10 laipsnių.

Pirmadienio naktį kai kur šalyje buvo užfiksuotos pirmosios šalnos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (282)