Komisija Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimą gavo tik 2017 m. sausio 24 d. (t. y. šiandien) apie 19 val., todėl plačiau komentuoti galimų Komisijos sprendimų negali. Dėl Teismo sprendimo įvykdymo būdo ir proceso Komisijoje bus nuspręsta artimiausiu metu, rašoma Kainų komisijos išplatintame pranešime spaudai.

Preliminariu vertinimu, šio Teismo sprendimo vykdymas susijęs su įpareigojimu Komisijai iš naujo įvertinti 2010 – 2015 metų UAB „Vilniaus energija“ sąnaudas, būtinas šilumos ir karšto vandens tiekimo veiklai vykdyti. Po išsamios analizės, Komisija priims atitinkamus sprendimus.

Primename, kad Komisija 2016 m. rugsėjo mėn. užbaigė UAB „Vilniaus energija“ 2012–2014 m. reguliuojamos veiklos sąnaudų patikrinimą. Komisija priėmė sprendimą, kad minėtu laikotarpiu bendrovė nepagrįstai į šilumos kainas įtraukė daugiau kaip 24,30 mln. Eur, kurios privalo būti grąžintos vartotojams.

Taip pat buvo nustatyta, kad tikrinamuoju laikotarpiu UAB „Vilniaus energija" Komisijai neteikė visa apimtimi pagrindžiančios ir reikalingos patikrinimui atlikti informacijos. Susidariusi situacija dar kartą patvirtino būtinybę suteikti Komisijai papildomus įstatyminius įgaliojimus atliekant reguliuojamų ūkio subjektų patikrinimus – Komisija dar 2016 metų pavasarį Seimui pateikė atitinkamų įstatymų pataisas, numatančias reguliuojam ūkio subjektui ne tik pareigą pateikti informaciją reikalingą patikrinimui atlikti, bet ir galimybę, prireikus, pasitelkti ekspertus iš išorės, skirti sankcijas už patikinimo komisijos narių nurodymų nevykdymą ir pan.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)