Komisija iš pradžių ketino derinti 5 mln. eurų dvejų metų trukmės investicijas į projektą, tačiau komisijos Šilumos kainų ir investicijų skyrius pateikė alternatyvą. Pagal ją katilinę iš vienintelės nepriklausomos šilumos gamintojos Kupiškyje – bendrovės „Simega“ – „Panevėžio energija“ turėtų išpirkti ne už 1,8 mln. eurų, bet už 190 tūkst. eurų.

„Preliminariais skaičiavimais, įgyvendinus investicinį projektą su ES parama, šilumos kaina vartotojams mažės 0,072 cento už kWh“, – rašoma komisijos pranešime.

„Panevėžio energijos“ generalinis direktorius Petras Diksa BNS teigė, kad dabar laukia „Simegos“ sprendimo, ar ši sutiktų parduoti katilinę.

„Simegos“ direktorius Zenonas Bražys ketvirtadienį BNS teigė, kad bendrovė dėl katilinės pardavimo ketina apsispręsti kitą savaitę.

Išpirkus katilinę planuojama jos rekonstrukcija – „Panevėžio energijos“ tam yra numačiusi 3,2 mln. eurų.

„Simega“ pernai spalį informavo „Panevėžio energiją“ ketinanti nutraukti šilumos gamybą ir pasiūlė išpirkti jos turtą.

„Panevėžio energija“ liepą skelbė į regiono šilumos ūkį planuojanti investuoti daugiau kaip 30 mln. eurų. Investicijos suplanuotos 2017-2020 metų laikotarpiui.

Bendrovė gamina ir tiekia šilumą, karštą vandenį Panevėžio, Pasvalio, Rokiškio, Kupiškio, Kėdainių, Zarasų miestų ir rajonų vartotojams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją