„Litgas“ tikisi, kad aukcionas bus paskelbtas artimiausiu metu, Kainų komisijai patvirtinus jo sąlygas.

„Tai pirmas toks atvejis. Kainų komisija patvirtins aukciono sąlygas ir tada mes teiksime prašymą „GET Baltic“, kuris per penkias darbo dienas nuo prašymo gavimo paskelbs (aukciono – BNS) datą“, – BNS sakė laikinoji „Litgas“ atstovė Milda Januškevičienė.

Aukcione parduodamas išdujintų SGD perteklius – 110 gigavatvalandžių (GWh) – gali būti skaidomas į dalis po 10 GWh.

„Litgas“ generalinis direktorius Tadas Adomaitis yra sakęs, kad dujų likutis susidarė, terminalo naudotojams nupirkus mažiau dujų.

Trečiadienį į Klaipėdą atplaukė naujas Norvegijos „Statoil“ (dabar „Equinor“) SGD krovinys, trečdalis krovinio (apie 40 tūkst. kub. m SGD arba apie 270 GWh) skirta „Litgas“, o likusi dalis – didžiausiai šalies dujų vartotojai Jonavos trąšų gamintojai „Achema“.

Aukcionui bus skirta kiek mažiau nei pusė „Litgas“ perkamo krovinio, dujos bus parduodamos vidaus rinkoje ir pirkėjams galės būti patiektos rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais.

Minimalus metinis būtinasis SGD kiekis, kurį „Litgas“ privalo importuoti ir išdujinti per Klaipėdos SGD terminalą, kad būtų užtikrinta minimali ir ekonomiška jo veikla, siekia apie 560 tūkst. kubinių metrų SGD arba apie 325 mln. kubų dujiniu pavidalu.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)