Kartu komisija nuspręs dėl atitinkamos licencijos panaikinimo kitai holdingo „Lietuvos energija“ įmonei – „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO), nuo kurios atskiriama visuomeninio elektros tiekėjo veikla.

Nuo spalio LDT vadinsis „Lietuvos energijos tiekimu“.

„Lietuvos energijos“ komercijos ir paslaugų direktorius Vidmantas Salietis yra sakęs, kad bus siekiama šiuos pokyčius padaryti kaip galima mažiau juntamus vartotojams. Pasak jo, pasikeis tik elektrą ir dujas tiekiančios bendrovės pavadinimas, o mokėjimų duomenys įmokų surinkimo vietose atsinaujins automatiškai.

Jo teigimu, energijos skirstymo ir tiekimo veiklų išskaidymu siekiama skaidrumo, veiklų išgryninimo ir nuoseklaus Europos Sąjungos trečiojo energetikos paketo reikalavimų įgyvendinimo.

Prielaidas veiklų atskyrimui sudarantys teisinio reguliavimo pokyčiai buvo patvirtinti birželio pabaigoje Seimui pritarus Energetikos ministerijos parengtam Elektros energetikos įstatymo pakeitimui.

Apie ketinimus nuo skirstymo veiklos atskirti visuomeninį elektros tiekimą ESO pranešė pernai liepą. Po veiklų atskyrimo ESO toliau skirstys elektrą ir dujas bei prižiūrės skirstomuosius tinklus, rūpinsis tinklų gedimų šalinimu ir naujų klientų prijungimu.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)