Tačiau tai dar negalutinė šilumos kainą vilniečiams, nes jos dedamąsias dar turi patvirtinti Vilniaus miesto savivaldybė. Kokia bus tikroji kaina paaiškės po to, kai ją apskaičiuos ir patvirtins pati „Vilniaus energija“.

Spalį Vilniuje šilumos kaina vartotojams yra 5,05 cento (be PVM).

Ketvirtadienį VKEKK pranešė, kad atlikusi „Vilniaus energijos“ reguliuojamos veiklos patikrinimą, nustatė, kad šilumos vartotojams nepagrįstai teko apmokėti dalį bendrovės investicijos į elektros skirstyklą, todėl priimtas sprendimas sumažinti investicijos vertę, priskiriamą šilumos gamybai, – ši suma mažėja iki 1,9 mln. eurų (suderinta 2010 metais – 4,6 mln. eurų).

„Į tai bus atsižvelgta nustatant „Vilniaus energijos“ šilumos bazinę kainą naujam reguliavimo periodui“, – nurodoma komisijos pranešime.

DELFI jau rašė, kad komisija anksčiau pranešė, jog 2012–2014 metais šildymą sostinei tiekianti bendrovė „Vilniaus energija“ į šilumos kainas nepagrįstai įtraukė 24,3 mln. eurų.

Komisija buvo nusiteikusi šią sumą išskaičiuoti iš būsimų kainų gyventojams ir skaičiavo, kad šildymas sostinėje gali pigti iki penktadalio.

DELFI taip pat primena, kad kol kas neaišku, ar po naujų metų liks galioti lengvatinis 9 proc. PVM tarifas šilumai. 2017 metų biudžete lengvata nėra numatyta, tačiau socialdemokratai ketvirtadienį įregistravo pataisą dėl jos pratęsimo.

Vilniaus šilumos tinklų ir „Vilniaus energijos“ šilumos ūkio nuomos sutartis baigiasi 2017 metų balandį.

„Vilniaus energija“ šiluma aprūpina apie 90 proc. sostinės gyventojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)