Ketvirtadienį J. Imbrasas žurnalistams pristatė energetikos ekspertų darbo grupės paruoštą studiją, kurioje nustatyta, kad miesto šilumos ūkio nuomos sutartyje esą gausu įstatymų pažeidimų, ji nenaudinga vilniečiams.

„Kreipsiuosi į Generalinę prokuratūrą, kad stabdytų šią sutartį. Atiduosiu Energetikos ministerijai, Seimo antikorupcijos komisijai. Turiu vilties, kad mūsų valstybėje dar yra žmonių, kurie supras, kad šimtai tūkstančių vilniečių kenčia pririšti prie radiatorių“, - sakė buvęs sostinės meras.

J. Imbraso teigimu, būtent ši studija „juos („Rubicon group“ – DELFI) ir pastumėjo baigti su tuo J. Imbrasu, nes jis gali padaryti bėdų“.

Naujasis sostinės meras Vilius Navickas atmetė prielaidą, kad prie J. Imbraso nuvertimo kaip nors prisidėjo minėta įmonių grupė ir paneigė, kad naujos koalicijos sutartyje užfiksuoti susitarimai spręsti klausimus „Rubicon group“ naudai.

„Mums yra svarbūs visų interesai: vilniečių, miestiečių, įmonių, taip pat ir „Rubikono“, ir mes į tuos visus interesus turime atsižvelgti ir rasti sprendimus, bet jokiu būdu nebus išskirti kokios nors vienos įmonės interesai“, - sakė V. Navickas.

DELFI primena, kad dar 2002 m. buvo pasirašyta sutartis dėl SP AB „Vilniaus šilumos tinklai“ ilgalaikio išnuomojimo bendrovei „Dalkia“. Sutartį pasirašė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, SP AB „Vilniaus šilumos tinklai“, „Dalkia” ir „Vilniaus energijos” vadovai.

„Vilniaus šilumos tinklų“ nuomos konkursą laimėjusi Prancūzijos bendrovė „Dalkia” per 15 nuomos sutarties galiojimo metų planavo investuoti 564 mln. litų. Buvo teigiama, kad bendra nauda miestui per šį laikotarpį sieks beveik dukart didesnę sumą.

„Dalkia“ įsipareigojo ne tik modernizuoti Vilniaus šilumos ūkį, bet ir išlaikyti mažiausią šilumos kainą šalyje.

Prancūzams Lietuvoje padėjusi įsitvirtinti „Rubicon group“ 2007 m. savo veiklos ataskaitoje Prancūzijos koncerno vardą turinčią įmonę įvardijo kaip netiesiogiai kontroliuojamą savo antrinę bendrovę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją