Energetikos ministerijos vertinimu, tokių priemonių taikymas yra iš principo nepriimtinas. Šis sprendimas visų pirma pažeistų kitų Lietuvos elektros energijos vartotojų interesus. Pažymėtina, kad priėmus Vilniaus miesto savivaldybės siūlomas priemones, Energetikos ministerijos paskaičiavimais, neišvengiamai tektų didinti elektros energijos kainą visiems Lietuvos vartotojams. Tai reškia, kad elektros energijos kaina padidėtų ne tik centralizuotą šildymą naudojantiems gyventojams, bet ir visiems kitiems elektros energijos vartotojams, kurie net nesinaudoja centralizuoto šildymo paslauga.

Vien dėl to, tam tikrų miestų šilumos kainos mažinimas, didinant elektros energijos kainą visos Lietuvos vartotojams, nėra pagrįstas, teigia ministerija.

Kitas ne mažiau svarbus aspektas, kurio visiškai neįvertino Vilniaus miesto savivaldybė, yra tai, jog toks nepamatuotas Vilniaus miesto savivaldybės pasiūlymas kelia rimtą grėsmę visos Lietuvos elektros energijos tiekimo saugumo užtikrinimui, todėl negali būti realizuotas.

Energetikos ministerija informuoja, jog šiuo metu intensyviai dirba ir jau ateinantį pirmadienį planuoja teikti Vyriausybei tokį pasiūlymą, kuris nemažintų Lietuvos elektros energetikos sistemos saugumo lygio ir būtų maksimaliai naudingas daugeliui Lietuvos vartotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją