Pasitarimo, kuriame be mero A. Kupčinsko dalyvavo „Lietuvos energijos“ generalinis direktorius Dalius Misiūnas, „Kauno energijos“ generalinis direktorius Rimantas Bakas ir Kauno tarybos Miesto ūkio komiteto pirmininkas Židrūnas Garšva, metu buvo pristatyta naujausia informacija apie derybas dėl biokuro kogeneracinės jėgainės statybos Petrašiūnų elektrinės teritorijoje.

Pasitarimo metu buvo sutarta, jog derybinės pozicijos privalo būti galutinai suderintos iki rugsėjo 1 d. Iki to laiko gavusios visus reikalingus dokumentus, bendrovių „Lietuvos energija“ ir „Kauno energija“ valdybos turės priimti sprendimus, susijusius su tolimesniu projekto vystymui.

Rugpjūčio pabaigoje „Lietuvos energijos“ ir „Kauno energijos“ bendra darbo grupė turi išnagrinėti visas galimas alternatyvas bei pateikti išvadas.

Kauno savivaldybė skaičiuoja, kad nauja biokuro jėgainė gamintų šilumą maždaug iki 25 proc. pigiau nei dujomis kūrenama Kauno termofikacinė elektrinė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)