Šie nuostoliai susiję su „Nord Stream 2“ sausumos pratęsimu Vokietijoje „Eugal“, kurio pirmosios gijos darbingumui užtikrinti dujos į ją pumpuojamos iš „Nord Stream 1“ vieno iš dviejų pratęsimų – dujotiekio „Nel“.

„Gazprom“ ilgam laikui rezervavo visą „Eugal“ vamzdyno nuo Vokietijos pakrantės iki Čekijos pasienio abiejų gijų (antroji gija bus nutiesta iki šių metų pabaigos) pajėgumą ir privalo už jį mokėti, nepriklausomai nuo to, kiek dujų perpumpuojama ir ar išvis jos pumpuojamos.

Tai, kad dalis dujų iš „Nel“, kuris su „Nord Stream 1“ sujungtas Liubmine ir nutiestas visai kita kryptimi, nuo sausio 1-osios nukreipiama į „Eugal“, patvirtino pastarojo vamzdyno operatorės viena dalininkių – bendrovė „Gascade“.

Kaip jau buvo skelbta, Vašingtonui gruodžio 20-ąją paskelbus sankcijas „Nord Stream 2“ projektui, 93 proc. šio vamzdyno jūroje savo laivais nutiesusi Šveicarijos bendrovė „Allseas“ nedelsiant nutraukė darbus.

Maskva, kol kas neturinti alternatyvos „Allseas“ laivams, skelbė, jog „Nord Stream 2“ bus baigtas tiesti iki 2020-ųjų pabaigos – maždaug metais vėliau nei planuota.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)