Tuo tarpu amerikiečiai, dirbantys ne JAV kapitalo bendrovėse, įsikūrusiose už Jungtinių Valstijų ribų, turi iki kovo 29 d. nutraukti visus mokėjimus už naftą PDVSA, rašoma Iždo departamento pranešime.

„Galvojant apie naftos verslą kaip apie verslą, kur dominuoja JAV doleris, tampa aišku, kad, jei Jungtinių Valstijų bankai bus sunerimę dėl mokėjimų teisėtumo ir atitikimo sankcijoms, jie visus mokėjimus tiesiog atšauks“, - agentūrai „Bloomberg“ sakė advokatų kontoros „Holman Fenwick Willan“ partneris Danielis Martinas.

„Tai reiškia, kad, jei ne JAV bendrovė nori sudaryti sandorį su PDVSA, jos veiksmai bus itin apriboti, nes visi pagrindiniai sandoriai yra denominuoti doleriu“, - pridūrė D. Martinas.

Departamento Užsienio turto kontrolės tarnyba pranešime taip pat aptarė kitus klausimus, susijusius su Jungtinių Valstijų sankcijomis Karakaso valstybinei naftos įmonei, kuriomis siekiama padidinti spaudimą Venesuelos prezidentui Nicolasui Madurui, kurį Donaldo Trumpo administracija siekia pakeisti opozicijos lyderiu Juanu Guaido.

Pranešime taip pat pateikiamos detalės apie leidžiamus ir draudžiamus mokėjimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)