„JAV turi milžinišką potencialą naftos ir dujų gavybos srityje. Europos šalims tai yra strateginė alternatyva Irano naftos importui“, – sakė jis interviu televizijai „Fox News“.

Atsakydamas į klausimą, ar Vašingtonas sugebėtų kompensuoti naftos importą Kinijai, jei Pekinas atsisakys importo iš Irano, pareigūnas pareiškė, kad „tai yra strateginė alternatyva ir Tolimųjų Rytų šalims“.

Vis tik JAV valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pirmadienį paskelbė, kad Kinija ir dar septynios šalys yra laikinai atleistos nuo draudimo importuoti Irano naftą.

Kinija ir toliau bendradarbiaus su Iranu ekonomikos srityje, nepaisydama naujų Jungtinių Valstijų sankcijų Teheranui, pirmadienį pareiškė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Hua Chunying.

Per spaudos konferenciją ji išreiškė apgailestavimą, kad nuo pirmadienio Vašingtonas atnaujino sankcijas Iranui, galiojusias iki 2015 metų Irano branduolinės sutarties pasirašymo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)