Tokią informaciją TASS G20 grupės valstybių aukščiausiojo lygio energetikos ministrų susitikimo Pekine metu pateikė JAV Energetikos departamento vadovas Ernestas Monizas.

„Manome, kad tuo turėtų rūpintis pati rinka. Tai rinkos reikalas“, – sakė jis, atsakydamas į klausimą, ar JAV galėtų ilgainiui prisijungti prie ketinimų įšaldytų naftos gavybos apimtis.

Šių metų balandžio 17 d. Kataro sostinėje Dohoje vyko naftą išgaunančių šalių atstovų susitikimas. Jame dalyvavo delegacijos iš 18 šalių. 19-oji derybų dalyvė – Iranas – dar susitikimo išvakarėse atsisakė diskutuoti apie naftos gamybos „įšaldymą“.

Savo poziciją ji paaiškino tuo, kad dar visai neseniai buvo išbraukta iš tarptautines rinkas veikusių sankcijų ir nori atkovoti ankstesnę savo rinkos dalį.

Susitikimo dalyviams taip ir nepavyko susitarti dėl žaliavų gavybos lygio ilgalaikio nustatymo ties 2016 metų sausio riba.

Daugiau nei 12 valandų trukusios derybos baigėsi šalims pareiškus, kad joms reikia šiek tiek daugiau laiko pagalvoti prieš priimant sprendimą, o rinkoje situacija ir taip yra nebloga.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)