„Nord Stream 2“ dar labiau padidintų Europos pažeidžiamumą Rusijos šantažui energijos sektoriuje“, - „Deutsche Welle“ rašė JAV ambasadorius Vokietijoje Richardas Grenellis ir jo kolegos - JAV ambasadorė Danijoje Carla Sands bei ambasadorius Europos Sąjungoje Gordonas Sondlandas.

Jų teigimu, tai, kad ES priklauso nuo rusiškų dujų, kelia grėsmę tiek Europai, tiek ir visiems Vakarams.

„Nord Stream 2“ tieks kur kas daugiau nei tik rusiškas dujas. Rusijos galia ir įtaka per Baltijos jūrą persimes į Europą“, - rašoma ambasadorių straipsnyje.

JAV atstovų teigimu, „Nord Stream 2“ vamzdynas leis Maskvai ir toliau kenkti Ukrainos nepriklausomybei ir stabilumui, o Rusijai tenkantys Europos milijardai gali padėti Kremliui finansuoti „trolių fabrikus“, kurie kėsintųsi į demokratines institucijas Europoje ir Jungtinėse Valstijose.

ES dėl vadinamosios Dujų direktyvos pataisų balsuos penktadienį. Pataisos leistų Europos Komisijai (EK) reguliuoti bent dalį jau statomo dujotiekio. Priėmus pataisas „Nord Stream 2“ turėtų atitikti naujus reikalavimus, dėl kurių gali sumažėti pelnas, o projektas gali tapti neekonomiškas. Viena iš siūlomų pataisų yra uždrausti dujų tiekėjui tuo pat metu būti ir dujotiekio operatoriumi.

Anksčiau „Nord Stream 2“ reguliavimo planų priimti nesitikėta, tačiau, pasak Vokietijos dienraščio „Sueddeutsche Zeitung“, Prancūzija gali prisijungti prie siūlymų šalininkų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)