Anot leidinio, Vašingtono administracijos atstovai surengė vaizdo konferenciją su „Nord Stream 2“ rangovais iš Europos, per kurią buvo išreikštas JAV nepasitenkinimas dėl siekio šį projektą užbaigti.

„Die Welt“ šaltinis pabrėžė, kad amerikiečiai „draugišku tonu labai aiškiai paaiškino, kad nori užkirsti kelią šio dujotiekio projekto užbaigimui“.

„Die Welt“ žiniomis, šioje vaizdo konferencijoje dalyvavo iki 12 JAV atstovų iš trijų departamentų – Valstybės, Finansų ir Energetikos.

Praėjusį ketvirtadienį JAV Senatas patvirtino JAV gynybos biudžeto projektą, kuris apima sankcijų „Nord Stream 2“ išplėtimą – įmonėms, kurios yra įsitraukusios į jo užbaigimą. Kiek anksčiau tam pritarė ir JAV Kongreso Atstovų rūmai.

2019-ųjų gruodžio 20-ąją JAV prezidentui Donaldui Trumpui paskelbus sankcijas „Nord Stream 2“, šio dujotiekio tiesimas Šveicarijos bendrovės „Swiss Allseas“ trimis specialiais laivais buvo nedelsiant nutrauktas. Vamzdynas nutiestas 94 proc., projekto įgyvendinimas sustojo.

Šiuo metu galiojančios Vašingtono sankcijos nukreiptos prieš laivus, tiesiogiai užsiimančius vamzdžių klojimu po vandeniu. Naujų sankcijų taikiniai – laivų draudikai bei aptarnavimo įmonės, atliekančios geodezinius, tranšėjinius, suvirinimo ir kitus darbus. Sankcijos taip pat būtų nukreiptos prieš įmones, vykdančias vamzdynų bandymus ir juos sertifikuojančias, tai yra atliekančios darbus, be kurių vamzdynai negali būti pradėti naudoti.

55 mlrd. kubinių metrų metinio pralaidumo vamzdynas „Nord Stream 2“ Baltijos jūroje nuo Rusijos iki Vokietijos klojamas greta daugiau nei aštuonerius metus jau veikiančio, tokio pat pajėgumo dujotiekio „Nord Stream“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)