„Ekspertų grupė dirba ir toliau, jausdama atsakomybę prieš valstybę. Džiaugiuosi bendradarbiavimu su Prezidentūra“, - po susitikimo sakė premjeras.

Pasak jo, pirmadienio susitikime buvo prieitas sutarimas tarp Vyriausybės ir Prezidentūros, kokios pozicijos Lietuva turėtų laikytis tolimesnėse derybose su „Gazprom“.

„Mūsų pozicija jau paruošta“, - patvirtino jis. Tačiau į detales, ką norima išsiderėti iš „Gazprom“ neatskleidžiama, motyvuojant komercine paslaptimi. Vis dėlto pabrėžiama, kad bus siekiama „teisingų“ kainų.

„Norime pasiekti susitarimo iki šildymo sezono pradžios, tai būtų pats optimaliausias sprendimas“, - pridėjo A. Butkevičius.

Kada Lietuvos atstovai susitiks su „Gazprom“, kol kas neskelbiama. „Kitas susitikimas priklausys nuo kitos pusės“, - teigė premjeras, pridėdamas, kad Lietuvos pozicija „Gazprom“ turėtų pasiekti artimiausiu metu.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad „Gazprom“ reikalavimai – neįgyvendinami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)