Energetikos bendrovė "Kansai Electric" pranešė ketinanti vieną iš dviejų elektrinės reaktorių Ohyje paleisti sekmadienį, liepos 1 dieną.

Viena protesto akcijų buvo surengta naktį į šeštadienį prie ministro pirmininko Yoshihiko Noda oficialios rezidencijos Tokijo centre.

Minia, kurioje buvo tarnautojų, motinų su vaikais, pagyvenusių žmonių, skandavo šūkius prieš reaktoriaus paleidimą, reikalavo atsisakyti branduolinės energetikos.

Minia užblokavo šešių eismo juostų trasą ir gretimas gatves. Policija priešais įėjimą į rezidenciją pastatė penkis šarvuotus, kovai su riaušininkais pritaikytus autobusus, kad protestuotojai negalėtų patekti į pastatą.

Premjeras Y.Noda leidimą paleisti reaktorių Ohyje davė dar prieš dvi savaites, tvirtindamas, kad atominė energetika yra viena svarbiausių sąlygų norint sėkmingai atkurti šalies ekonomiką.

Po avarijos Fukušimos atominėje elektrinėje buvo sustabdyti visi šalies branduoliniai reaktoriai atominėse jėgainėse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)