„Be abejo, turim būti pasirengę visiems scenarijams ir įvertinti visus scenarijus. (...) Tačiau vien faktas, kad mes turime tranzitinį vamzdį, faktas, kad mes turime terminalą, kuris pradės veikti, faktas, kad turime elektros gamybos pajėgumus, naudojančius ir mazutą, ne tik dujas, mažina tą galimybę“, - pirmadienį interviu Žinių radijui sakė D.Misiūnas, paklaustas, ar prieš Lietuvą galėtų būti panaudotas „dujų ginklas“.

Anot jo, Karaliaučiuje gali būti sukauptos maždaug dviejų savaičių dujų atsargos.

„Nėra tikslių duomenų dėl to, kiek konkrečiai dujų yra tenai, tačiau viešojoje erdvėje yra nuskambėjusi informacija, kad iki 100 mln. kubinių metrų dujų galimybė saugoti Kaliningrade. (...) Vertinant įvairius scenarijus, tai galėtų būti iki 2 savaičių laikotarpis“, - sakė „Lietuvos energijos“ vadovas.

Dalius Misiūnas
, jau beveik tris mėnesius negaunanti dujų iš Rusijos, bando jų trūkumą kompensuoti importu iš Europos Sąjungos – rusiškų dujų reeksportu per Lenkiją, Vengriją ir Slovakiją. „Gazprom“ teigė, kad dėl tokio reeksporto gali būti nutrauktas dujų tiekimas visoms Europos šalims, kurios tiekia dujas Ukrainai.

Kai kurios šalys - Lenkija, Austrija, Vokietija, Slovakija - jau gauna mažiau rusiškų dujų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)