Asociacijos prezidentu išrinktas Vytautas Kisielius, valdybos pirmininku – „Danpower Baltic“ generalinis direktorius Artūras Kliukevičius.

„Naudą, kurią NŠG sukuria konkuruodami šilumos tiekėjų organizuojamuose aukcionuose, turi jausti galutinis šilumos energijos vartotojas, tačiau to nepavyks pasiekti be vieningos gamintojų pozicijos jų reguliavimo, rinkos skaidrumo ir valstybės energetikos politikos klausimais“, – sako LNŠGA prezidentas V. Kisielius.

Pasak jo, NŠG dalyvavimas šilumos gamybos rinkoje ir brangaus iškastinio kuro atsisakymas neabejotinai yra svarbiausi veiksniai, lėmę šilumos kainų vartotojams kritimą, tačiau priėmus tinkamus sprendimus dėl šilumos gamintojų reguliavimo ir užtikrinus skaidresnę ir labiau konkurencingą rinką, nauda vartotojams galėtų būti ženkliai didesnė.

„Įrodėme, kad konkurencija veikia ir šiandien biokurą naudojantys NŠG rinkai pasiūlo žemiausią galimą kainą, tačiau dalis šios vertės prarandama tolimesnėje, nuo NŠG nepriklausančioje grandyje“, – sako V. Kisielius.

Siekiant plėtoti draugišką aplinkai, patikimą ir efektyvią šilumos energijos gamybą, LNŠGA bendradarbiaus ir keisis gerąja praktika tiek su nacionalinėmis, tiek su Europos Sąjungos mastu veikiančiomis asocijuotomis struktūromis bei institucijomis. Jos nariai turės galimybę dalintis technologinėmis naujienomis ir sužinoti apie aplinkos taršos mažinimo galimybes.

Šiuo metu asociacijai priklausantys nariai valdo 13 šilumą gaminančių katilinių ir kogeneracinių jėgainių, kurių pagaminama šiluma sudaro apie pusę visos šalyje veikiančių NŠG pagaminamos šilumos energijos. Bendrai asociacijos narių investicijos į šilumos gamybos objektus Lietuvoje viršija 100 mln. eurų. Prisijungti prie asociacijos pakviesta ir daugiau šilumos gamintojų, naudojančių biokurą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)