„Litgrid“ vieši duomenys rodo, kad iki ketvirtadienio vidurnakčio apie 130 MW iš Baltarusijos siekęs srautas beveik išnyko ir pavakarę nesiekia ketvirtadalio MW.

Be to, nuo 1334 iki 1270 MW sumažėjo linijų pralaidumai prekybai iš Lietuvos į Latviją ir nuo 1199 iki 1149 MW – iš Latvijos į Lietuvą.

„Litgrid“ anksčiau pranešė, kad stabilų Lietuvos elektros sistemos darbą bandymo metu užtikrina rezervai, jungtys su Lenkija, Švedija, Latvija ir Rusijos Karaliaučiaus sritimi.

Baltarusijos operatorė „Belenergo“ ketvirtadienį skelbia, kad per paros trukmės bandymą stebima energetikos sistema, saugiai atjungiamos ir įjungiamos linijos. Toks pat vienos paros testas bus atliekamas ir sekmadienį.

Minskas nurodė, kad bandymai vyksta siekiant įvertinti Baltarusijos elektros sistemos darbo patikimumą atsižvelgiant į planuojamą Baltijos šalių energetikos sistemų išėjimą iš IPS/UPS sistemos (BRELL žiedo) ir numatomą Astravo AE veiklos pradžią.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)