Su konkursą laimėjusia bendrove šią savaitę pasirašytos sutarties vertė – 0,9 mln. eurų (be PVM), pranešė įmonė.

„Litgrid“ generalinis direktorius Rokas Masiulis sako, jog kompensatorių stotys, kurios Lietuvoje įrengiamos pirmą kartą, yra išskirtinės technologijos įrenginiai.

„Cesi“ yra sukaupusi dešimtmečiais skaičiuojamą patirtį teikiant konsultacijas energetikos projektuose“, – pranešime teigė jis.

Tris sinchroninius kompensatorius Alytaus, Telšių ir Neries (Vilniaus rajone) transformatorių pastotėse iki 2024 metų pabaigos už 87,4 mln. eurų (be PVM) įrengs bendrove „Siemens Energy“. Su ja pernai gruodį „Litgrid“ pasirašė sutartį. Darbai turėtų būti atlikti iki 2024-ųjų metų pabaigos.

Kompensatoriai būtini Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimui su žemynine Europa. Latvijoje ir Estijoje irgi bus įrengta po tris tokius kompensatorius.

Iki šiol Lietuva, Latvija ir Estija kartu su Rusija ir Baltarusija veikia IPS/UPS sistemoje, kurioje elektros dažnis centralizuotai reguliuojamas Rusijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją