Aukštas pareigas einančio Irano naftos pramonės pareigūno Hamido Karimis teigimu, Irano kompanijų konsorciumas pakeis Rusijos įmonę kita kompanija, praneša agentūra „Mehr“. Kokia konkrečiai kompanija turima omenyje, pašnekovas nepatikslino.

Praeitą savaitę Iranas pasiūlė „Gazprom neft“ perduoti Azaro telkinio, esančio prie sienos su Iraku, eksploatavimo teises kitai kompanijai, primena „RIA Novosti“.

Irano ambasadorius Maskvoje Mahmoudas Reza Sajjadis tuo metu pasiguodė, kad „Gazprom neft“ ir Irano nacionalinės naftos kompanijos sutartis dėl Azaro naftos telkinio eksploatavimo buvo rengiama dvejus metus, tačiau „Gazprom neft“ jau daugiau nei aštuonis mėnesius nepasirašė dokumento.

Kaip pažymėjo diplomatas, sutarties pasirašymo vilkinimas neigiamai atsiliepia Rusijos ir Irano ekonominiam bendradarbiavimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją