2012 metų rugsėjį įmonių grupę papildė Lenkijoje registruota bendrovė „IRL Polska“. Įmonės steigimo tikslas - prekyba elektros energija Lenkijoje. Tokią veiklą planuojama pradėti vykdyti 2013 m.

„Pradėdama veiklą Lenkijoje grupė prekiaus Lenkijoje įsigyta elektros energija ir sieks įsitvirtinti ateities sandorių rinkoje.Vėliau, pastačius elektros tinklų jungtis su Lietuva, „IRL Polska“ planuoja teikti elektros energijos importo ir eksporto paslaugas. Ateityje bendrovė siekia plėsti teikiamų paslaugų spektrą ir ketina pradėti tiekti elektros energiją galutiniams vartotojams Lenkijoje”, rašoma grupės apžvalgoje.

Vėliau, pastačius elektros tinklų jungtį tarp Lenkijos ir Lietuvos - 2015 m. - grupė gali pradėti elektros energijos importą į Lenkiją, taip pat ir importą iš atominės elektrinės Kaliningrade.

Iki šiol „Inter RAO Lietuva“prekiavo elektra Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)