Anot „Kauno energijos“ atstovo Ūdrio Staselkos, naujų šilumos vartotojų pasirinkimą lemia vis mažėjanti šilumos kaina bei energijos vartojimo efektyvumo didinimas. Bendrovė nuolat siekia sumažinti šilumos gamybos ir tiekimo savikainą, kartu - šilumos kainą vartotojams.

Gegužei baigiantis, UAB „Baltpool“ administruojamoje elektroninėje šilumos aukciono sistemoje įvyko pirmasis aukcionas dėl šilumos kiekių įsigijimo birželį. AB „Kauno energija“ apskaičiuota galutinė vienanarė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį birželį - 3,61 ct/kWh (be PVM). Palyginti su šių metų gegužės mėnesio šilumos kaina (3,81 ct/kWh be PVM), ji bus 5,2 proc. žemesnė. O šiemetinio birželio šilumos (ir karšto vandens) kainą palyginus su pirmaisiais vasaros mėnesiais pernai bei užpernai buvusiomis kainomis, ji taip pat bus žymiai mažesnė.

Įmonė pranešė, kad tokį centralizuotai tiekiamos šilumos kainos sumažėjimą lemia ne tik sumažėjusios kuro bei perkamos šilumos kainos, bet ir AB „Kauno energija“ valdybos sprendimas kompensuoti faktinių ir į šilumos kainą įskaičiuotų kuro įsigijimo, suvartojimo bei šilumos įsigijimo kainų skirtumą, kuris šilumos kainą papildomai sumažina 0,62 ct/kWh.

„Akcentuojame tai, kad šiuo metu Kauno miesto integruotame tinkle šilumai gaminti 100 proc. naudojamas kuras tik - biokuras. AB „Kauno energija“ siekia ir skatina mažinti aplinkos taršą bei padidinti atsinaujinančių energijos šaltinių panaudojimą, o tai - palanku ir draugiška mūsų aplinkai. Primename, jog remiantis Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2018 m. gegužės mėn. paskelbtais duomenimis apie statistiką Lietuvoje, šilumos kaina Kaune yra beveik mažiausia visoje Lietuvoje“, - teigia įmonės atstovas.

Vertinant vis mažėjančias šilumos ir geriamojo vandens kainas, perskaičiuotos karšto vandens kainos daugiabučių namų gyventojams taip pat mažėja - Kauno miesto, Kauno rajono Garliavos, Akademijos miestelio ir Domeikavos vartotojams karšto vandens kaina nuo sausio 4,30 Eur/kub. m be PVM sumažėjo iki 3,22 Eur/kub. m be PVM (-25,12 proc.), Kauno rajono Ežerėlio bei Raudondvario, Neveronių ir Girionių vartotojams karšto vandens kaina nuo sausį buvusios 5,01 Eur/kub. m be PVM kainos sumažėjo iki 3,74 Eur/kub. m be PVM (-25,35 proc.). „Kauno energijos“ aptarnaujamiems Jurbarko miesto vartotojams karšto vandens kaina nuo sausio 5,03 Eur/kub. m be PVM sumažėjo iki 4,20 Eur/kub. m be PVM (-16,50 proc.).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)