Jo teigimu, pernai buitiniai vartotojai, pasirinkę „Ignitis“ kaip nepriklausomą elektros tiekeją ir naudojantys įvairius fiksuotos kainos planus, už elektrą iš viso sumokėjo 177 mln. eurų (neįskaičius reguliuojamos tinklo dalies) – 36 mln. eurų pirmąjį ir 141 mln. eurų antrąjį metų pusmetį.

D. Maikštėno socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalintais „Ignitis“ duomenimis, 2022 m. su šiuo nepriklausomu elektros tiekėju kainą užsifiksavę vartotojai iš viso sutaupė 192 mln. eurų lyginant su tuo, kiek būtų sumokėta pagal kainą biržoje.

„Jei visi šie klientai būtų likę visuomeniniame tiekime, už šią elektrą rinkoje būtų tekę sumokėti 369 mln. eurų“, – pirmadienį „Facebook“ rašė D. Maikštėnas.

„Sutaupyta beveik 200 mln. eurų (369-177=192). Šios sumos nereikėjo apmokėti vartotojams ir biudžetui per Valstybės kompensacijas”, – teigė jis.

Anot „Ignitis grupės“ vadovo, iš viso per 2022 m. ši vartotojų grupė suvartojo 1217 GWh elektros energijos.

„Ignitis“ yra didžiausias nepriklausomas elektros tiekėjas Lietuvoje, kurį, Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos duomenimis, pasirinkę 78,2 proc. (929,8 tūkst.) buitinių elektros vartotojų. „Ignitis“ skaičiavimais, 878 tūkst. jų 2022 m. pabaigoje elektros kainą buvo užsifiksavę.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją