Bendrovės akcininkai visuotiniame susirinkime ketvirtadienį pritarė, kad už 2022 m. antrąjį pusmetį būtų iš viso išmokėta 45,2 mln. eurų, arba 0,624 euro už akciją dividendų. Kartu su už 2022 m. pirmąjį pusmetį išmokėtais dividendais jų suma už 2022 m. sieks 90,3 mln. eurų, arba 1,248 euro už akciją – 74,99 proc. šių dividendų atiteks valstybės biudžetui.

Primintina, kad pagal „Ignitis grupės“ dividendų politiką, kasmet siekiama dividendams skirti ne mažiau kaip 3 procentais didesnę sumą nei išmokėta už praėjusius finansinius metus. Už 2021 metus buvo išmokėta 87,6 mln. eurų dividendų (iš jų – 64,5 mln. eurų išmokėta valstybės biudžetui).

„Ignitis grupė“ laikosi anksčiau paskelbto įsipareigojimo 2022 m. uždirbtą neplanuotą pelną, gautą iš Žaliosios gamybos segmento, reinvestuoti į naujos energetikos infrastruktūros kūrimą Lietuvoje. Tai reiškia, kad 2022 m. neplanuotas pelnas nebuvo skirtas dividendams už 2022 m. didinti (jie auga pagal Dividendų politiką), o bus reinvestuotas, siekiant prisidėti prie Lietuvos energetinio saugumo užtikrinimo ir energetikos sektoriaus perėjimo prie atsinaujinančių išteklių.

Be to, „Ignitis grupės“ eilinis visuotinis akcininkų susirinkimas pritarė siūlymui 12 mln. eurų arba apie 10 proc. neplanuoto pelno, gauto 2022 m. iš Žaliosios gamybos segmento, skirti kaip pagalbą Ukrainos energetikos infrastruktūros atkūrimui ir rekonstrukcijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)