Seimas, atsižvelgdamas į Europos Tarybos reglamentą, priėmė teisės aktus, nustatančius 180 eurų už megavatvalandę energijos kainų viršutines ribas energijos gamintojams iš vėjo, saulės, geoterminės, hidroenergijos, biomasės, atliekų, branduolinės energijos, lignito, žalios naftos produktų, durpių. „Ignitis grupės“ vertinimu, šie teisės aktai reikšmingo poveikio grupei neturės“, – penktadienį pranešė „Ignitis grupė“.

„Ignitis grupė“ pažymi, kad naujas reglamentavimas nebus taikomas Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje ir Elektrėnų komplekse pagamintai ir parduodamai elektros energijai.

Be to, didžiajai daliai 2023 metais grupės planuojamos pagaminti elektros energijos, kuriai dėl šių teisės aktų taikomas reglamentas, yra sudarytos ilgalaikės elektros pirkimo-pardavimo sutartys. Šio tipo sutarčių kaina dažniausiai yra mažesnė nei 180 eurų už MWh. Dėl šių priežasčių, reikšmingo poveikio, įsigaliojus reglamentui, grupė nesitiki.

Seimas ketvirtadienį priėmė du įstatymus, leisiančius sumažinti aukštas energijos kainas ir jos vartojimą, taip pat reguliuoti energijos rinkos pajamas ir jų perviršį.

Dokumentais į Lietuvos teisę perkeliamos Europos Sąjungos (ES) reglamento nuostatos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)