„Metodikos nauja redakcija atliepia dalį grupės pastabų ir pasiūlymų, pateiktų viešosios konsultacijos ir diskusijų su VERT metu. Grupė preliminariai vertina, jog neigiama reguliavimo pokyčio įtaka bus mažesnė ir tvaraus reguliavimo siekiama bendromis visų suinteresuotų šalių pastangomis“, – per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Ignitis grupė“.

Nauja metodika bus naudojama nustatant „Igntis grupės“ antrinės įmonės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) taip pat Energetikos ministerijos netiesiogiai kontroliuojamos bendrovės „Litgrid“ paslaugų kainas. Metodikoje įtvirtinta galimybė numatyti papildomą dedamąją, kuri didins reguliuojamos veiklos pajamas ir bus naudojama įmonių dešimtiems metų plano investicijoms finansuoti.

Ignitis grupės“ teigimu, patobulinus metodiką numatyta, kad VERT papildomą dedamąją gali skirti įvertinusi ne tik tinklo atstatymo, bet ir tinklo plėtros bei kitų investicijų poreikį, numatytą ESO dešimties metų investicijų planuose, todėl papildoma dedamoji bus didesnė.

„Papildomos dedamosios dydis bus nustatomas siekiant išlaikyti tvarų ESO įsiskolinimo lygį“, – nurodoma „Ignitis grupės“ pranešime.

„Ignitis grupė“ taip pat pažymi, kad ESO nusidėvėjimo ir investicijų grąžos perskaičiuotas dydis už 2016–2021 metus, preliminariu vertinimu sudarantis apie 160 mln. eurų, galės būti atidėtas ir išskaičiuotas iš pajamų lygio per laikotarpį, ne ilgesnį kaip trys reguliavimo periodai, išlaikant tvarų ESO įsiskolinimo lygį.

Pasak „Ignitis grupės“, patvirtintos metodikos galutinė įtaka ESO ir visos grupės finansiniams rezultatams bei veiklai galės būti įvertinta tik tada, kai VERT ne vėliau nei iki spalio 15 dienos priims nutarimą dėl viršutinės elektros skirstymo paslaugos kainos ribos 2022-2026 metų reguliavimo periodui.

„Užtikrinant visų akcininkų lygiateisiškumą suteikiant vienodą informaciją, grupė apie galutinį poveikį veiklai informuos atskiru pranešimu per vertybinių popierių biržas VERT priėmus minėtą nutarimą“, – teigiama „Ignitis grupės“ pranešime.

„Ignitis grupės“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)