Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP) nurodoma, kad konkursas nutrauktas, gavus pretenziją.

„Ignitis grupės“ ryšių su visuomene vadovas Artūras Ketlerius BNS komentavo, kad pretenziją dėl kvalifikacinių reikalavimų pateikė vienas potencialių jo dalyvių.

„Tiekėjams nurodėme, kad reikalavimai atitinka pirkimo specifiką, sudėtingumą ir viešųjų pirkimų bei statybos teisės aktų reikalavimus. Tačiau, norėdami užtikrinti dar didesnę konkurenciją ir panaikinti galimas abejones, nusprendėme patikslinti kvalifikacinius reikalavimus“, – sakė A. Ketlerius.

Anot jo, artimiausiu metu skelbiant konkursą iš naujo bus atsižvelgta į kai kuriuos pretenzijos argumentus.

Preliminarūs 20 vėjo jėgainių parko projekto įgyvendinimo terminai nesikeičia – jį pradėti numatoma 2020 metų kovą, o baigti 2022 metų lapkritį.

A. Ketlerius pažymėjo, kad susidomėjimas konkursu yra didelis. Jį rengia grupės įmonės „Ignitis Renewables“ valdoma „VVP Investment“.

Grupė birželį yra paskelbusi kitą – vėjo jėgainių įrangos ir statybos konkursą.

„Ignitis grupė“ 2018 metų pabaigoje už neskelbiamą sumą įsigijo vėjo jėgainių parko projektą Mažeikių rajone plėtojančią įmonę „VVP Investment“.

Pastaraisiais metais grupė įsigijo 24 megavatų (MW) vėjo parką Lietuvoje valdančią bendrovę „Eurakras“ ir 18,3 MW galios parką Estijoje valdančią „Tuuleenergia“, taip pat du 34 MW galios parkus „Vėjo gūsis“ ir „Vėjo vatas“, be to, šiemet ji įsigijo 94 MW galios parkus vystančią Lenkijos bendrovę „Pomerania Invall“.

„Ignitis grupė“ siekia iki 2020 metų Baltijos šalyse ir Lenkijoje valdyti 400 MW žaliosios gamybos pajėgumų.