Iš 1-ojo energijos bloko visas nepažeistas panaudotas branduolinis kuras buvo išvežtas pernai rugpjūtį.

Kaip praneša IAE, išvežus nepažeistą kurą, abiejuose IAE energijos blokuose liko sutvarkyti ir į laikinąją saugyklą išvežti pažeistą panaudotą branduolinį kurą.

Pažeisto kuro tvarkymo darbai prasidėjo 1-ajame energijos bloke praėjusių metų rugsėjį. Šiuo metu iš bloko jau yra išvežti 7 ir laikinojoje saugykloje pastatyti 6 konteineriai su pažeistu kuru.

Pažeistas kuras iš viso užims 22 konteinerius iš 190 ir į laikinąją saugyklą bus išvežtas iki 2022 metų pabaigos. Taip bus užbaigtas IAE panaudoto branduolinio kuro tvarkymo procesas B1 projekto (Laikinoji panaudoto branduolinio kuro saugykla) apimtyje.

Pažymėtina, kad pažeisto kuro tvarkymo proceso sauga tiek branduolinės, tiek radiacinės saugos, poveikio personalui, gyventojams ir aplinkai atžvilgiu yra užtikrinama tinkamomis priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)