"Aš noriu tikrai pasidžiaugti, kad anksčiau atrodė, kad tai yra tik Lietuvos vienos klausimas, ir mes neturėjom palaikymo", - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Pasak jos, tyrimas pradėtas pagrįstai, ir "Gazprom" turės reaguoti į priimtus sprendimus.

"Tyrimas pradėtas pagrįstai ir dar galiu priminti, kad Lietuva kreipėsi į Europos Komisiją dėl galimų europinės konkurencijos principų pažeidimo ir (...) aš manau, kad jie tikrai įvertins susidariusią situaciją, ir "Gazprom" irgi turės reaguoti į priimtus sprendimus", - teigė I.Degutienė.

Lietuvos energetikos ministras Arvydas Sekmokas pareiškė manantis, kad Europos Komisijos sprendimas pradėti tyrimą yra pagrįstas. Anot A.Sekmoko, norėdama laimėti ginčą su "Gazprom", Lietuva turi laikytis tvirtai ir principingai.

Premjeras Andrius Kubilius antradienį pareiškė, kad pradedamas tyrimas tik patvirtina Lietuvos poziciją ginče su Rusijos dujų milžinu.

Europos Komisija antradienį pranešė pradėjusi oficialų tyrimą dėl trijų galimai konkurenciją ribojančių veiksmų Vidurio ir Rytų Europoje. Nurodoma, kad " Gazprom" galėjo skaidyti dujų rinka trukdydamas laisvam dujų tiekimui per ES šalių teritoriją, galėjo trukdyti diversifikuoti dujų tiekimą, taip pat susiedamas gamtinių dujų kainas su naftos kainomis galėjo nustatyti neteisingas kainas klientams.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)