Trečiadienio rytą kalbėdama Žinių radijuje parlamento vadovė, didžiausios valdančiosios partijos - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos - vicepirmininkė pakartojo poziciją, jog jai kyla klausimas, kam dirba VKEKK, ir kartais susidaro įspūdis, kad institucija gina ne žmonių, o monopolininkų interesus.

Pasak Seimo vadovės, komisija tik po prezidentės kritikos, jog VKEKK turėtų inicijuoti teisės aktų pakeitimus, kurie leistų vartotojams tikėtis sąžiningos šilumos kainų nustatymo metodikos, staigiai parengė ir praėjusią savaitę Seimui pateikė Šilumos ūkio įstatymo projektą, nors tai galėjo padaryti ir anksčiau.

"Tai turbūt dar tikrai yra galimybių tą įstatymą priimti. Tikrai dar yra laiko ir galima spėti", - sakė I. Degutienė.

ELTA primena, kad VKEKK teigia, jog, priėmus Šilumos ūkio įstatymą, gyventojai galėtų savo daugiabučius paprasčiau atjungti nuo centrinio šildymo sistemos.

"Mūsų projektas siūlo, kad, jeigu yra organizuoti vartotojai - bendrijos forma arba kitos jungtinės sutarties forma - jie gali supaprastinta forma pasirinkti alternatyvų namo šildymo būdą. Pavyzdžiui, elektros energiją, dujų šildymą, tose teritorijose, kuriose yra privestos gamtinių dujų sistemos, gali būti geoterminis šildymas, gali būti netgi biokuro katilai. Bet reikia suprasti, kad tai yra dideli inžineriniai namo sistemos pakeitimai", - yra sakiusi šios komisijos pirmininkė Diana Korsakaitė.

"Arba organizuoti vartotojai gali pasirinkti alternatyvų šildymo būdą ir išlaikyti sąsajas su centrine sistema, turėti sutartį, kuri leistų centrinės sistemos šilumą naudoti tiktai piko metu", - apie antrąją siūlomą galimybę kalbėjo D. Korsakaitė.

Pasak VKEKK pirmininkės, nauju įstatymo projektu šilumos tiekimo sektoriuje siekiama skatinti konkurenciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)