„Iššūkis bus labai didelis, jei Seimas mane patvirtintų eiti šias pareigas, nes sektorius yra inertiškas, strateginis, yra ilgalaikiai ir prognozuojami sprendimai. Šiame sektoriuje tikrai bus ką veikti“, - BNS sakė I.Žilienė.

Ji pabrėžė, kad energetikos sektoriaus reguliavimo srityje jau yra nemažai padaryta.

„Yra veikiantis kolektyvas, pradėti diegti tam tikri reguliavimo įrankiai, kai kurių sprendimų poveikis rinkai pasimatys vėliau. Tai labai didelis iššūkis man, tačiau manau, kad mano patirtis elektroninių ryšių reguliavimo srityje padės lengviau susidoroti ir greičiau įsivažiuoti į šitą sektorių“, - kalbėjo I.Žilienė.

Anot jos, elektroninių ryšių ir energetikos sektoriaus reguliavimo principai pernelyg nesiskiria, tad RRT įgyta patirtis turėtų būti naudinga, vadovaujant Kainų komisijai.

„Ekonominiai rinkos reguliavimo būdai elektroninių ryšių rinkoje pradėti diegti daugiau kaip prieš 10 metų, o energetikos sektorius eina iš paskos. Manau, kad patirtis dirbant Ryšių reguliavimo tarnyboje tikrai padės lengviau susidoroti su visais iššūkiais“, - teigė I.Žilienė.

Ji teigė kol kas nenorinti kalbėti apie galimus pokyčius Kainų komisijoje.

„Ateisiu į darbą, susipažinsiu su kolektyvu ir žiūrėsime, bet manau, kad komisija yra stipri ir komisijos nariai yra labai kompetentingi. Dabar nenoriu vertinti ši anksto ir kažką planuoti apie pokyčius toje organizacijoje. Aišku, pirmas darbas bus peržiūrėti jau esamus ir planuojamus sprendimus, po to žiūrėti, ką reikia keisti, ką tobulinti“, - sakė I.Žilienė.

Antradienį prezidentė Dalia Grybauskaitė I.Žilienės kandidatūrą pateikė Seimui. Ji nuo sausio 21 dienos turėtų pakeisti dabartinę komisijos pirmininkę Dianą Korsakaitę, kuri prieš šį paskyrimą taip pat buvo RRT vadovo pavaduotoja.  

Matematikos bei vadybos ir verslo administravimo išsilavinimą turinti I.Žilienė RRT dirba 13 metų, o nuo 2013 metų laikinai eina jos direktoriaus pavaduotojo pareigas. Ji yra atstovavusi Lietuvai Europos elektroninių ryšių reguliuotojų institucijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)