Tiesa, tokiai elektrinei reikia daugybės dokumentų, todėl krepšininkas nutarė sumažinti elektrinės galią. O tai labai paprasta – užtenka, kad jėgainės šeimininku būtų ne vienas, o trys asmenys, rašo "Lietuvos rytas".

Leidimas elektros energijos gamybos pajėgumo plėtrai Bebrusų kaime 2012 metų spalio 12 dieną buvo suteiktas Valdui Kaukėnui. Tai – krepšininko brolis. Pati saulės jėgainė pavadinta Rimanto ir Laimono vardu.

Dokumentuose nėra garsaus žaidėjo pavardės, o Laimonas – senas krepšininko draugas L.Šiaulys. Jis yra R.Kaukėno paramos grupės vėžiu sergantiems vaikams savanoris.

„Tai yra verslas. Be to, jėgainė pastatyta vandens telkinio apsaugos zonoje, rekreacinėje teritorijoje. Man tai labai nepatinka”, – kalbėjo Molėtų rajono vyriausiasis architektas Gediminas Putvinskas.

Bebrusų kaime sutiktas V.Kaukėnas patvirtino „Lietuvos rytui”, kad įrengiamas namas priklauso jo broliui. Valdas rūpinasi statybos, apdailos darbais.

Bet apie jėgainę jis kalbėti nepanoro, sakė, kad tai – Rimanto reikalas.

Vis dėlto V.Kaukėnas prasitarė, kad čia pagaminta elektros energija bus tiekiama į bendrus tinklus, brolio namo neapšvies: „Tokios elektrinės užtenka keturiems Bebrusų kaimams apšviesti.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)