Juos į valdybą siūlo „Epso-G“ atlygio ir skyrimo komitetas, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė „Litgrid“.

Trečiadienį pranešta, kad komitetas A. Juozaponį pasiūlė ir į „Epso-G“ valdomos dujų perdavimo bendrovės „Amber Grid“ valdybą.

„Litgrid“ valdybą palieka įmonės Perdavimo tinklo departamento direktorius Vidmantas Grušas. Dėl jo atšaukimo ir dviejų naujų valdybos narių išrinkimo įmonės akcininkai spręs rugsėjo 7 dieną. Pakeitus įmonės įstatus, iš „Litgrid“ valdybos balandį buvo atšauktas įmonės generalinis direktorius Daivis Virbickas.

„Litgrid“ valdyboje taip pat dirba „Epso-G“ infrastruktūros direktorius Rimvydas Štilinis, jis yra valdybos pirmininkas, taip pat „Epso-G“ strategijos ir plėtros direktorius Nemunas Biknius bei nepriklausomas narys, Latvijos įmonės „Ergo Invest“ vadovas Domas Sidaravičius.

Elektros ir dujų perdavimo grupė „Epso-G“ didina bendrovės valdybos atsakomybę, suteikiant jai priežiūros funkciją, kurią iki šiol vykdė stebėtojų taryba. Tokie pat pokyčiai numatyti ir jos valdomų įmonių „Amber Grid“ ir „Litgrid“ valdybose.

Energetikos ministerijos valdomam holdingui „Epso-G“ priklauso 97,5 proc. „Litgrid“ akcijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)