Portalų marinetraffic.com ir vesselfinder.com duomenimis, dujovežis „Arctic Princess“ į Klaipėdą turėtų atplaukti trečiadienį. Jis vyksta iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ (buvusios „Statoil“) SGD gamykla.

„Planuojama, kad po šiuo metu vykstančios „Independence“ patikros, kurios metu buvo atšildytos laivo-saugyklos talpos, įprastinę -160 C laipsnių temperatūrą į talpas grąžins kovo pabaigoje į Klaipėdą atvyksiantis SGD dujovežis“, – anksčiau BNS komentavo terminalo operatorės „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė.

Bendrovės skelbiamame dujovežių grafike nurodoma, kad kovo 20-25 dienomis į uostą turi atplaukti 138 tūkst. kub. metrų SGD krovinys. Daugiau laivų kovą grafike nenumatyta.

„Lietuvos energijos“ grupės įmonės „Lietuvos energijos tiekimo“ (LET) generalinis direktorius Mantas Mikalajūnas BNS patvirtino, kad visas krovinys yra skirtas LET, perkančiam dujas pagal ilgalaikę sutartį su „Equinor“.

Didelio masto patikra SGD terminale pradėta vasario 23 dieną. Pirmą kartą nuo „Independence“ veiklos pradžios atšildytos keturios 170 tūkst. kub. metrų jo talpos, tai leidžia specialistams iš vidaus įvertinti jų būklę.

Darbus atlieka „Klaipėdos nafta“ ir laivo savininkė Norvegijos bendrovė „Hoegh LNG“.

SGD terminalo veikla dėl planinių remonto darbų laikinai stabdoma kasmet, o nuodugnią terminalo ir laivo-saugyklos apžiūrą „Klaipėdos nafta“ įpareigota atlikti kas penkerius metus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)