Portalų marinetraffic.com ir vesselfinder.com duomenimis, laivas „Arctic Aurora“ atvyksta iš Norvegijos Melkojos uosto, kur yra „Equinor“ gamykla.

„Spalio 10 dieną planuojamas dujovežio „Arctic Aurora“ atvykimas. Pagal grafiką numatoma, jog dujovežis atgabens apie 138 tūkst. kubinių metrų SGD“, – BNS teigė terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“.

Įmonė neatskleidžia, kam skirtos dujos, bet „Imlitex“ ankčiau BNS patvirtino, kad spalio pirmoje pusėje laukia beveik vienos teravatvalandės dujų krovinio iš neįvardijamo tiekėjo.

Žaliavų prekybos grupės „Imlitex Holdings“ bendrovė „Imlitex“ pirmąjį SGD krovinį per terminalą atsigabeno birželį – apie 142 tūkst. kub. metrų SGD atvyko iš Norvegijos. Liepos pabaigoje atplaukė ir nedidelis Rusijos dujų bendrovės „Novatek“ krovinys iš Vysocko.

Klaipėdos terminale naujaisiais dujų metais – nuo spalio iki kitų metų spalio – planuojama išdujinti apie 10,9 TWh (maždaug 11 didelių dujovežių), rodo „Klaipėdos naftos“ duomenys.

Be „Imlitex“, terminalu naudojasi „Ignitis“ (buvęs „Lietuvos energijos tiekimas“) ir Jonavos trąšų gamintoja „Achema“. Iki šiol juo vieną kartą naudojosi ir Estijos energetikos koncernas „Eesti Energia“.