„Kovo 15 dieną tanklaivis „Vernadsky Prospect“ į naftos terminalą Klaipėdoje atgabens apie 80 tūkst. tonų žaliavinės naftos krovinį“, – BNS komentavo „Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė.

Tanklaivis Novopolocko naftos perdirbimo gamyklai „Naftan“ turėtų atgabenti rusiškos naftos, kaip ir anksčiau ši mėnesį atplaukęs laivas.

Portalų marinetraffic.com ir myshiptracking.com duomenimis, su Liberijos vėliava plaukiojantis „Vernadsky Prospect“ plaukia iš Rusijos Primorsko uosto, kur bendrovė „Transneft“ krauna naftą.

Dar du tanklaiviai į Klaipėdą turėtų atplaukti kovo 19-21 ir 29-30 dienomis, BNS pranešė „Lietuvos geležinkelių atstovas Martynas Burba.

Neoficialiais duomenimis, jie taip pat bus iš Rusijos, o juos užsakė „Naftan“ gamykla.

Baltarusija skelbia ketinanti kas mėnesį įsigyti mažiausiai po du tanklaivius naftos, net jei jos tiekimas iš Rusijos vamzdynais normalizuotųsi.Trečiadienį Baltarusijos ir Rusijos premjerai Maskvoje aptarė naftos tiekimo Baltarusijai vamzdynais perspektyvas.

Baltarusijos naftos pramonės veiklą koordinuojantis koncernas „Belneftechim“ šios savaitės pradžioje skelbė, jog kovą naftos importas bus padidintas iki dviejų trečdalių šalies poreikio – apie 1 mln. tonų, įskaitant 300 tūkst. tonų – per Klaipėdos uostą.

Į Klaipėdą iš Primorsko kovo 4 dieną atplaukė laivas „Front Ocelot“, o sausio pabaigoje – tanklaivis „Breiviken“, atgabenęs naftos iš Norvegijos.

Rusijai nuo šių metų smarkiai sumažinus žaliavos tiekimą vamzdynais Baltarusijai, prezidentas Aleksandras Lukašenka nurodė jos ieškoti kitur.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)