Terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“ BNS pranešė, kad laivo iš JAV laukiama kitos savaitės pradžioje.

„Gaslog Westminster“ atvyksta iš JAV, „Sabine Pass“ terminalo rugsėjo 22-23 dienomis. Dujovežis atgabena 138 tūkst. kub. metrų SGD krovinį“, – teigia bendrovė.

„Sabine Pass“ terminalą valdo JAV kompanija „Cheniere Energy“, iš jo į Lietuvą 2017 metais atplaukė pirmasis JAV dujų krovinys.

Į Klaipėdos terminalą nuo pernai spalio, kai prasidėjo nauji dujų metai, jau buvo atplaukę 15 dujovežių iš JAV (vienas iš jų atgabeno dalinį – 70 tūkst. kub. metrų – krovinį), taip pat atvyko po vieną didelį laivą iš Egipto bei Trinidado ir Tobago.

SGD terminalą per tą laiką pasiekė ir 51 nedidelis laivas iš Rusijos Vysocko, kur yra bendrovės „Novatek“ gamykla. Šie laivai plukdo 9,5-15 tūkst. kub. metrų SGD krovinius. Vienas iš tokių laivų –„Coral Favia“ – penktadienį prisišvartavo prie terminalo laivo-saugyklos „Independence“, rodo laivų stebėjimo portalai.

Remiantis operatorės grafiku, iki rugsėjo pabaigos laukiami dar du nedideli dujovežiai.

Anksčiau didžiąją dalį dujų į terminalą plukdydavo laivai iš Norvegijos, tačiau pernai rudenį kilo gaisras „Equinor“ skystinimo gamykloje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)