Su Ispanijos vėliava plaukiojantis dujovežis „Rias Baixas Knutsen“ antradienį ryte prisišvartavo prie laivo-saugyklos „Independence“, rodo portalai marinetraffic.com, vesselfinder.com ir myshiptracking.com.

Kaip BNS teigė terminalo operatorė „Klaipėdos nafta“, dujovežis atgabeno 138 tūkst. kubinių metrų SGD.

Krovinys skirtas jį įsigijusiai valstybės kontroliuojamos „Ignitis grupės“ įmonei „Ignitis“. Dar vienas jai skirtas apie 140 tūkst. kub. metrų SGD krovinys iš JAV Klaipėdą taip pat turėtų pasiekti balandžio pradžioje.

Paskutinį kartą „Ignitis grupei“ skirtas didelis 140 tūkst. kub. metrų SGD krovinys, taip pat iš JAV, į Klaipėdą atvyko vasario pradžioje.

Praėjusią savaitę „Klaipėdos nafta“ dėl Europos Sąjungos pritaikytų sankcijų pranešė sustabdžiusi „Novatek“ SGD krovinių priėmimą. Juos pastaruoju metu pirko Jonavos azoto trąšų gamykla „Achema“, kiti mažesni Lietuvos dujų tiekėjai bei kai kurie užsienio importuotojai. „Ignitis“ šių krovinių atsisakė jau anksčiau.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)