„Klaipėdos naftos“ komunikacijos vadovė Orinta Barkauskaitė antradienį BNS teigė, kad tanklaivis „Vernadsky Prospect“ prie naftos terminalo krantinės planuoja švartuotis vidurdienį, jis gabena apie 80 tūkst. tonų naftos.

Portalų marinetraffic.com, myshiptracking.com ir vesselfinder.com duomenimis, su Liberijos vėliava plaukiojantis „Vernadsky Prospect“ antradienio rytą įplaukė [ro Klaipėdos uosto vartus. Jis per pietų Suomijos Porvo uostą atvyko iš Rusijos Primorsko, kur bendrovė „Transneft“ krauna naftą.

Tanklaivis Novopolocko naftos perdirbimo gamyklai „Naftan“ atgabena rusiškos naftos, kaip ir anksčiau šį mėnesį atplaukęs laivas.

Dar du tanklaiviai į Klaipėdą turėtų atplaukti kovo 19-21 ir 29-30 dienomis, anksčiau BNS pranešė „Lietuvos geležinkeliai“. Jie taip pat bus iš Rusijos, o juos užsakė „Naftan“ gamykla.

Pasak O. Barkauskaitės, „tanklaivis „Fulmar“ kovo 19 dieną atgabens apie 75 tūkst. tonų naftos. Laivų stebėjimo portalų duomenimis, šis tanklaivis šiuo metu plaukia iš Primorsko į Gdanską Lenkijoje.

Baltarusija skelbia ketinanti kas mėnesį įsigyti mažiausiai po du tanklaivius naftos, net jei jos tiekimas iš Rusijos vamzdynais normalizuotųsi.

Baltarusijos naftos pramonės veiklą koordinuojantis koncernas „Belneftechim“ praėjusios savaitės pradžioje skelbė, jog kovą naftos importas bus padidintas iki dviejų trečdalių šalies poreikio – apie 1 mln. tonų, įskaitant 300 tūkst. tonų – per Klaipėdos uostą.

Į Klaipėdą iš Primorsko kovo 4 dieną atplaukė laivas „Front Ocelot“, o sausio pabaigoje – tanklaivis „Breiviken“, atgabenęs naftos iš Norvegijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)